Nieuwe thuis gezocht

Het komt soms voor dat een eigenaar van een Hovawart een nieuwe thuis zoekt voor zijn of haar hond. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld door ziekte, echtscheiding, verhuizing of een hond die niet (meer) gedijt binnen de roedel. Hierbij kan de BHC jullie helpen bij het zoeken naar een nieuwe thuis. Je kan hiervoor contact opnemen via onze verantwoordelijke voor de herplaatsingen, Lies Wauters.

Als je geinteresseerd bent in een herplaatser kan je contact opnemen met Lies Wauters.
Wij zullen je op de hoogte houden van de honden die wachten op een nieuw baasje. Indien je interesse hebt in één van de huidige herplaatsers, kan je ons op hetzelfde mailadres contacteren.

Wij proberen telkens een zo goed mogelijke match tussen de Hovawart en nieuwe eigenaar te  bekomen. Zo kijken we steeds naar de noden van de hond en de mogelijkheden van de personen op de wachtlijst. Indien het een hond is die specifieke aandacht nodig heeft, blijft deze in opvang tot de juiste baas is gevonden.

Het is belangrijk hierbij in het achterhoofd te houden, dat een volwassen Hovawart reeds een verleden met zich meedraagt. Daarom wordt elke herplaatser slechts geplaatst na een gedragstest. Meer informatie over deze gedragstest en het gedrag van de opvanghond binnen de roedel van het opvanggezin of bij de (vorige) eigenaar thuis, kan je bekomen bij de verantwoordelijke voor de herplaatsingen.

De BHC heeft een ondersteunende en adviserende rol bij het herplaatsen van Hovawarten, maar heeft geen juridische verantwoordelijkheid over de geplaatste honden.

Belangrijk : al onze herplaatsers zijn gesteriliseerd / gecastreerd

Oscar en Tjasse, een dreamteam !

Masuka vond een nieuwe thuis bij Peter en zijn familie in Ijsselstein!

Flash kan zich uitleven met zijn vriendjes op het grote domein bij Ann en Christiaan

Gazou heet voortaan Dexter en heeft de time of his life bij Bernard, Madelein, Daan en Dorothé !