10 goede redenen om te kiezen voor een fokker bij de BHC

Belang en taak van de rasvereniging 

1. Fokkers aangesloten bij de BHC staan voor kwaliteit
De fokkers aangesloten bij de BHC fokken enkel met ouderdieren die getest zijn. Zowel karakter- als gezondheidstesten zijn verplicht, waardoor BHC samen met de fokkers ervoor zorgen dat ons ras gezond blijft.
2. Fokkers werken samen met de club
Binnen onze club is er reeds jarenlang een samenwerkingsverband tussen de club en de fokkers. Door elkaars ervaring te delen, zorgen we ervoor dat de pups de beste start krijgen. Zowel gesteund op wetenschappelijke basis, als op jarenlange ervaring, krijgen de pups de beste kans op de start die ze nodig hebben op een gezond, en gelukkig leven. Elk nest krijgt bezoek van de club, een moment waarop raad kan gegeven worden. Nieuwe fokkers krijgen ook de steun die ze nodig hebben, tijdens en vooraf.
3. Internationale samenwerkingsverbanden om de gezondheid van het ras te behouden
De BHC maakt als lid van de Internationale Hovawart Federatie deel uit van een belangrijke stap om ons ras gezond te houden. We delen gezondheids-en andere informatie. Uitgebreide databases staan in dienst van onze fokverantwoordelijken, en helpen in de keuze van de juiste combinaties bij de ouderdieren.
4. Verplichte testen voor heupen en ogen
Binnen onze club zijn oogtesten en goede heuptesten verplicht vooraleer er met een teef of reu mag gefokt worden. Hierin zijn wij strenger dan KMSH die de stambomen uitgeeft, en dus ook strenger dan fokkers niet aangesloten bij onze club.
5. Verplichte karaktertesten
Alle reuen en teven waarmee binnen onze club wordt gefokt, moeten geslaagd zijn in de karaktertesten georganiseerd door een club aangesloten bij de Internationale Hovawart Federatie. Dit is een vereiste om het typische hovawartkarakter te behouden. Binnen België is BHC de enige die deze testen organiseert.
6. De BHC is een familie
Binnen onze club is er een grote solidariteit. We organiseren o a rasspecifieke trainingen, waarbij het steeds mogelijk is om raad te vragen. Ook naast deze trainingsmomenten kan men altijd terecht bij iemand van het bestuur bij specifieke problemen.
7. Fokken is meer dan alleen een pup in huis nemen (verantwoordelijkheid bij herplaatsen)
Onze club neemt ook haar verantwoordelijkheid in het herplaatsen van hovawarts die een nieuwe thuis nodig hebben. Fokken stopt nl. niet op het moment dat een pup het huis van de fokker verlaat.
8. Jaarlijkse clubmatch
Elk jaar organiseert de BHC een clubmatch. Naast het belang van de keuringen, waarbij veel informatie wordt verzameld over de hovawart in België, is dit ook een moment om bij te praten met andere leden, en ervaringen te delen.
9. Internationale keuze uit dekreuen
Door haar aansluiting bij de Internationale Hovawart Federatie, heeft de BHC keuze uit een groot aantal dekreuen. Zo is het mogelijk om de ideale partner te kiezen voor een bepaalde teef. Dit is een zeer grote meerwaarde voor ons ras, aangezien gezondheid bij ons voorop staat!
10. We hebben het beste voor met uw pup
Zowel op vlak van gezondheid, karakter en uiterlijk staat uw pup bij ons op nummer 1. Onze fokkers hebben het beste voor met de door hun gefokte pups. Daarom hechten wij zoveel belang aan de gedane testen, om samen met onze ervaring ervoor te zorgen dat u een pup in huis krijgt die bij u past.