hovawart.be
Belgische Hovawart Club
© 2005 hovawart.be · alle rechten voorbehouden
 
welkom
 
de Hovawart
algemeen
geschiedenis
karakter
gezondheid
FCI-standaard
aan het werk
 
club info
algemeen
bestuur
statuten-reglementen
agenda
lidmaatschap
HovaShop
mededelingen
 
fokken en nesten
zoek een goede
fokker !
fokken
karaktertesten
dekreuen
dekaanvraag
nesten
ik wil een puppy
puppy-wachtlijst
nieuwe thuis gezocht
   
actieve club
het was leuk
fotoalbums
eigenaars vertellen
   
nuttige links
 

sponsors

 

Get Adobe Reader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
CLUBSHOW PINKSTERMAANDAG 5 JUNI 2006
 

Na een paar jaar de terreinen gebruikt te hebben van de hondenclub in Overijse vonden we het stilaan tijd voor wat verandering, en we waren dan ook heel verheugd dat we ditmaal onze clubshow konden organiseren op de terreinen van hondenclub Brabo in Brasschaat. Een prachtig groot terrein met een zeer goed onderhouden grasmat, alle nodige accomodatie, een mooie en ruime kantine, ruim voldoende parking en gelegen midden in het groen.

De datum die we dit jaar kozen voor de clubshow, Pinkstermaandag, kwam blijkbaar heel wat deelnemers goed uit, want we hadden een goede opkomst met 47 ingeschreven honden.

Als keurmeester kozen we voor Tapio Eerola uit Finland, een man met een jarenlange ervaring wat Hovawarten en honden in het algemeen betreft.
Hij werd in de ring bijgestaan door ringcommissaris Marc Schellekens die weer zo vriendelijk was om zich voor deze taak aan te bieden.
De keurmeester verkoos om de keuringen in het Duits te doen, omdat hij deze taal veel beter machtig is dan het Engels en zo een veel genuanceerder keurverslag kon geven. Daarom namen onze penningmeester Carry en ikzelf het ringsecreteriaat voor onze rekening.

De keuringen gingen aan één stuk door, en de deelnemers konden tussendoor aanschuiven voor de barbecue. Alles verliep vlotjes, en rond 16u30 konden we deze geslaagde dag afronden met de prijsuitreiking.

Dank aan de keurmeester voor zijn grondige en vakkundige keuringen.
Dank aan alle deelnemers, ik hoop dat iedereen een leuke dag heeft gehad en het fijn vond om nog eens te kunnen bijpraten met andere Hovawart-liefhebbers. Speciale dank aan de deelnemers uit Nederland en Duitsland, zij gaven onze schow een internationaal karakter.
Dank aan onze sponsor Royal Canin, die het ons mogelijk maakte om elke deelnemer met een extra prijs naar huis te kunnen sturen.
Dank aan de bestuursleden die de voorbije weken heel wat werk hebben verzet, en ook aan de medewerkers zonder wie de organisatie van onze clubmatch niet mogelijk is : An en Christian, Luc, Franck, Jens, Klaas en Elke.
Dank aan de plaatselijke club voor hun gastvrijheid, in het bijzonder aan Lea, Staf en Guido die voor ons de hele dag aanwezig zijn geweest.

We durven hopen dat onze clubshow volgend jaar weer net zo'n succes mag worden. Het terrein van Brabo is alvast gereserveerd voor Pinkstermaandag 28 mei in 2007 - noteer deze dag alvast in je agenda !

Joke Kesteloot - voorzitster

 
de keurmeester Mr. Tapio Eerola met de winnaars :
Dante (BIS) - Aska van Nobel Huis Limmen (BOS)